Agfos Lovisa Madås pratar agtech på Matdagen.

Spaning

Myllans år

Pang sa det. Plötsligt vill många höra om innovationer och ny teknik inom lantbruket.

De senaste två veckorna har Agfo fått förmånen att tala om just det i flera olika forum; i Göteborg på konferensen Food Venture and Partnering Days, i Svenska Dagbladets morgon-tv och på Livsmedelsföretagens event Matdagen.

Jag har en teori.

”Där är myllan ett fundament”

De senaste åren har det varit ett stort fokus på de konsumentnära innovationerna. Nu börjar fler och fler bli nyfikna på att även höra om det som sker innan maten landar på vår tallrik. Det är lite som att lyssna på samplingar i musik. Du hör en låt med en sampling i, blir nyfiken på var den kommer ifrån och söker upp låtens rötter. (ok, något ansträngd liknelse men du fattar). Oavsett är det helt rätt! Med Agfo vill vi berätta om det förändringar som nu sker genom hela livsmedelskedjan, knyta ihop kedjan, inspirera och accelerera utvecklingen. Och där är myllan ett fundament. Därför inleder Agfo alltid med bilden ni ser i toppen här; fötterna i myllan och siktet på framtiden. På tal om myllan –  missa inte intressanta intervjun med Gröna Gårdars VD Märta Jansdotter.

På Food Venture and Partnering Days och på Matdagen var det tydligt bland de som deltog i paneler och presenterade på scen: Vi måste börja se livsmedelskedjan mer cirkulär, öka dialogen mellan de olika delarna och samarbeta på nya sätt. Det är så vi möter framtidens utmaningar. Jag kan inte säga mer än: Check på det! Låt oss nu se till att det blir verkstad.

Vill du också boka en presentation, hör gärna av dig.

🌱  Missa inte fler spaningar – signa upp på AGFO weeekly! Vi tar oss an framtidens matkedja, varje fredag. 👉  Signa upp på här

agtechFood Venture and Partnering DaysMatdagenSvenska Dagbladet

Lovisa Madås

Konsult AGFO

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!