Intervju

Food hack på 63:e breddgraden för framtidens mat

Hej Fabienne Theiler, ansvarig för Food Hackathon i Östersund, eller Food Hack63 som ni också kallar det.

Vad är Food Hack63?

– Det är ett 48-timmarshack som hålls till helgen 4-6 maj i Torsta Kunskapscentrum i Ås/Östersund. Vi vill se till att människor som brinner för mat och hållbarhet och som vill skapa smarta lösningar för framtidens mat möts. FoodHack63 har tagits fram under projektet Creative Region of Gastronomy, en treårig satsning (2015-2018) som syftar till att skapa fler affärsmöjligheter för företag i matens värdekedja.

Vilka är det som kommer till Food Hack63?

– Vi tror att det är speciellt unga människor som saknar en plattform för sina idéer. De har mer tid och brinner för det som engagerar dem. Här kommer de att träffa befintliga aktörer inom matkedjan och knyta värdefulla kontakter. 

Vad tror ni att resultatet av Food Hack63 att bli?

– Vi hoppas att någon, eller några, av idéerna som föds här under helgen ska gå att ta vidare. En utmaning till deltagarna är att hitta en lösning som minskar matsvinnet hos livsmedelsbutiker och grossister. Vinnaren får presentera sin idé för Ica Sveriges utvecklingsavdelning.
Anmäl dig nu!

Fabienne Theiler meddelar att det går bra att anmäla sig till Food Hack63 ända fram till starten den 4:e maj, kl 16. Klicka på länken för att komma direkt till anmälningsformuläret, eller läs mer om arrangemanget här.

Läs även

171 innovativa företag

Snart odlar alla stadsbor sina egna kryddor – i akvariet

 

Creative Region of GastronomyFabienne TheilerFood Hack63Food HackathonICAÖstersund

Linda Linnskog Rudh

Reporter

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!