Lovisa Madås
Grundare AGFO
Det hettade till stundtals under AGFO talk när panelen diskuterade hur vi producerar mat i framtiden.
💥Är du nyfiken på Frida Jonsons trendspaning i form av en Powerpoint kan du se den här.
Vårens tredje AGFO talk handlade om hur vi producerar maten, nu och i framtiden.
På scen: Sorosh Tavakoli, grundare till The Rubisco Protein Project, frilansjournalisten och månskensbonden Ann-Helen Meyer von Bremen, vertikalodlaren Natalie Brun Skantz från Grönska, odlat kött-forskaren Julie Gold från Chalmers och Lantmännens näringspolitisk chef Alarik Sandrup.
I takt med ökad teknikutveckling och nya konsumenttrender uppstår nya sätt att ta fram mat på: i containrar och laboratorier, samtidigt som nya grödor tar plats på fälten. Konsumenten efterfrågar en delvis mer växtbaserad kost, närproducerad och hälsosam. Men också billig mat. Vad innebär det för framtidens matproduktion?
Hur kan producenten, oavsett om det är en lantbruksföretagare eller ett startup-bolag i staden, ta tillvara på möjligheterna? Kommer framtidens matproduktion att vara storskalig, småskalig och ske i städerna, laboratoriet eller på landsbygden?
💥12 april: Vilken mat behöver vi?
Om personaliserad mat och den mätbara kroppen
💥4 maj: Hur produceras maten?
Labbet, källaren, åkern – om framtidens produktion och affärsmodeller
💥1 juni: Hur förändras det vi äter?
Om teknikerna som förändrar vår produktion, som t.ex. Crispr/Cas9
💥 14 juni: Vilken mat väljer vi?
Att driva beteendeförändring och göra rätt val – och vad är rätt val?
Vårens tema är Framtidens mat. En gång i månaden dyker AGFO ner i en fråga kopplad till temat ihop med spännande gäster.
Gratis och öppet för alla, men platserna är begränsade så boka din plats snabbt.
Fakta- och trendspaning plus panelsamtal. Frukost ingår.
Platsen är LRF Media i Stockholm.
Kan du inte delta, har du möjlighet att titta på en inspelning direkt efter.
Vill du synas i samband med AGFO talk? Hör av dig till hello@agfo.se
🌱 Missa inte trendpaningar, nyheter och intervjuer! Signa upp på AGFO weekly – gratis👉 Signa upp på studs här 🌱
Omvärld
Här är tjänsten du har väntat på – hoppas vi! Är du lika nyfiken på EU:s initiativ om kolinlagring och […]
Omvärld
Vi söker en Varumärkes- och kundansvarig som ska förstärka teamet framåt. Har du ett stort nätverk inom livsmedelssverige och älskar […]
Omvärld
Att klimatförändringarnas påverkan på vad vi kan hitta för mat på tallriken i framtiden är ett ämne som engagerar, det […]
Omvärld
Appar och e-handel banar väg för den växande trenden att handla lokalproducerat direkt från producenten. Här är svenska tjänster som […]
Omvärld
Mattrender säger mycket om den tid vi lever i, och ett nytt år innebär förstås nya inriktningar. Vi sammanfattar 13 […]