Nutrient består av från vänster Ola Albrektsson, Ellinor Ancker och Adam Engström.

Intervju

KTH investerar i foodtech-företag

KTH Holding går in som delägare i Nutrient, ett foodtech-bolag som bland annat gör tempeh av svenska ärter och forskar på insekter som råvara.

– Allting blev klart idag, de köper en liten andel av bolaget, säger Adam Engström, grundare av Nutrient till AGFO.

Nutrient startade 2016 och i höstas kunde den första växtbaserade produktserien, Tempeh, börja säljas. Enligt Adam Engström ger stödet från KTH Holding möjlighet för företaget att ta nästa steg i utvecklingen.

– Av de cirka 300 affärsidéer som stöttas varje år av KTH Innovation, går KTH Holding in i ungefär 5 bolag som delägare. Vi tror mycket på Nutrients affärsidé och team, säger Lisa Ericsson, vd på KTH Holding i ett pressmeddelande.

Att utveckla klimatsmart mat med hög proteinhalt, som tempeh, är ett av Nutrients två ben.

Det andra är att ta fram ett system för att kunna odla insekter i stor skala som livsmedelsingrediens.

LÄS OCKSÅ: Startupexperten: ”Det finns en sanslös potential”

Fakta

Nutrient kom in i KTH Innovations förinkubator i november förra året. Nutrient har också blivit ett av de fem bolag som blivit intagna i Sting Incubate.

Nutrient skapar nya innovativa livsmedel, och jobbar även med svinn från industri och jordbruk för att göra nya produkter.

🌱 Missa inte fler intervjuer och spaningar, signa upp på veckobrevet AGFO weekly – gratis! 👉  Signa upp på studs här

insekterinvesterareNutrient

Frida Jonson

Lantbruksjournalist, bonddotter och matälskare.

MejlaTwitterFölj på Twitter

Relaterade artiklar

AGFO Weekly

Trendspaning och omvärldsbevakning – varje fredag, helt gratis!