Omvärld

AGFO Growth: Här lyfts framtidens matinnovationer

Nu startar vi AGFO Growth som vänder sig till etablerade företag inom livsmedelskedjan och startups med nya idéer som påverkar livsmedelskedjan.

AGFO bevakar innovation, ny teknik och entreprenörskap i hela livsmedelskedjan. Först ut var nyhetsbrevet AGFO Weekly som under kort tid fått många prenumeranter och därefter lanserades AGFO Talk.

Nu startar AGFO Growth som vänder sig till etablerade företag inom livsmedelskedjan och startups med nya idéer som påverkar livsmedelskedjan.

– Livsmedelskedjan är kanske vår allra viktigaste affärskedja och vi har hittills sett den som linjär. Men när förutsättningarna förändras behöver företagen vara öppna för nya möjligheter och nya samarbeten. För att utveckla nya affärer och för att överleva, säger Lovisa Madås som är ansvarig för AGFO, och fortsätter:

– Genom att se livsmedelskedjan som cirkulär skapar vi förutsättningar för nya samarbeten som skakar om, vitaliserar och genererar nya affärer.

Unik matchningsplattform

AGFO Growth är en hybrid mellan accelerator, konsult och investerare med en unik matchningsplattform som matchar företag som har erfarenhet, resurser och marknadsetablering med startups och nya innovativa idéer.

– Alla företag påverkas av transformationen inom livsmedelskedjan och behöver fokusera mer på innovation och affärsutveckling. Med AGFO Growth vill vi skapa affärsnytta för både etablerade företag och nya entreprenörer, säger Johan Svensson som är affärsutvecklingschef på LRF Media.

– Det finns en stor kompetens inom LRF kring företagande och självklart inom aktuella ämnen som foodtech och agtech och vi hoppas kunna hitta strategiska samarbeten med experter inom relevanta områden som ger de företag och entreprenörer som väljer AGFO Growth de bästa förutsättningarna att lyckas.

AGFO Growth lanserades under StartupWeekend Foodtech Edition 16-18 februari på Norrsken i Stockholm.

Vill du veta mer om AGFO Growth? Hör av dig:

Lovisa Madås, 070-266 29 69

Johan Svensson, 073-558 19 97

AcceleratorAGFO GrowthLivsmedelskedja

Frida Jonson

Grundare och innehållsansvarig AGFO. Lantbruksjournalist.

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!