Team Agfo

Spaning

Insikter och förväntningar

Nya året är här! Team AGFO bjuder på insikter från höstens arbete, och blickar framåt.

 Frida Jonson

En insikt från höstens arbete med AGFO: 

– Att det bubblar av innovation inom foodtech och agtech, men det borde kunna ske större informationsutbyte mellan de som verkar inom respektive område. Där hoppas jag AGFO kan spela en viktigare roll framöver.

2018 blir det extra spännande att följa:

– Utvecklingen kring nya insektsföretag och vilka konsekvenser den nya EU-förordningen får. Utvecklingen inom precisionsodling, och även vad som sker kring förarlösa system och robotar på våra åkrar. 

Kristofer Lund

En insikt från höstens arbete med AGFO: 

– Att en så stor del av lösningen för de globala hållbarhetsmålen och regeringens miljömål gömmer sig inom livsmedelskedjan. Löser vi den hållbara livsmedelskedjan är vi en god bit på väg att rädda klimatet. 

2018 blir det extra spännande att följa:

– Under 2018 får vi se branschen explodera av unga, smarta innovativa företag som tar sig an hållbara livsmedelsutmaningar. Samtidigt får allt fler av branschens jättar upp ögonen för utvecklingspotentialen inom agtech och foodtech. Nya inkubatorer, uppköp och medvetna riskkapitalfonder accelererar utvecklingen.

🌱  AGFO weekly, din bästa kompis i din inbox! Vi tar oss an framtidens matkedja, varje fredag morgon. 👉  Signa upp på studs här 👈

  Peter Söderquist

En insikt från höstens arbete med AGFO: 

–  Att det finns en enorm mängd människor som på olika sätt vill förbättra livsmedelskedjan. Eldsjälar och entreprenörer i varje led, från produktion till bord. Maten och hur den produceras engagerar allt fler. Och det finns så många perspektiv på frågorna: ekonomiska, medicinska, etiska och sociala.

2018 blir det extra spännande att följa:

– Under det kommande året tror jag det blir intressant att följa hur medvetna konsumenter ställer nya krav på både producenter, handlare och restauranger. Vi bryr oss mer och vill veta mer för att kunna välja med både hjärta och hjärna. Men självklart vill jag också följa teknikutvecklingen, både i det traditionella lantbruket och i alla de nya nischer som utvecklas parallellt.

   Lovisa Madås

En insikt från höstens arbete med AGFO: 

– Att energin och engagemanget är att förbättra livsmedelskedjan är påtagligt. Samtidigt är det lite som det pågår två förfester i olika hörn: en för konsumentnära innovationer (”fork” i ”from farm to fork”), och en för digitaliseringen av jordbruket, agtech. 

2018 blir det extra spännande att följa:

– När agtech och foodtech möts i en gemensam fest. Och att investerare på allvar får upp ögonen för agtech. Rent personligt ser jag fram emot att fermentering slår igenom på allvar, och att rapsfärs landar på min tallrik. På techkonferensen Slush åt jag en urgod pizza med friterade syrsor på. Den vill jag kunna äta även i Sverige. 

Läs mer: 

Peppat läge

2017 var också året när AGFO såg dagens ljus. Vi har just fyllt sex månader och ångar av nybyggarglädje.

Lovisa Madås

Konsult AGFO

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!