Lovisa Madås Foto: Peter Söderquist

Spaning

Mot en smartare matkedja

Varmt välkommen till en ny vecka med Agfo. Och ett speciellt välkommen in i foodtech- och agtech-värmen till alla nya läsare! Det här är fjortonde veckan med Agfo, och det är så himla bra och roligt att ni hela tiden blir fler som tar del av Agfo.

Vi som jobbar med Agfo tror att ny teknik, innovation och entreprenörskap kan fixa en bättre och smartare matkedja. Och vi tror att fler behöver få upp ögonen för de möjligheter det innebär. Låter det rimligt – sprid sprid gärna Agfo i ditt nätverk.

Under dessa fjorton veckor har vi bland annat hunnit med spaningar om rapsfärs, CRISPR, Kernzahållbara affärsidéer, clean eating, rymdteknik och London Food Tech Week. Vi har intervjuat Matgeek, Grönska, Whywaste, Solvi, SkiraSRA, Sprillo och Livsmedelsföretagen. Framåt då? Massor! Vi knådar spaningar inom ämnen som blockchain, precisionsjordbruk, hållbarhetsperspektiv inom offentlig upphandling. Och så klart – mattrenderna för 2018! Någon person som du tycker är extra intressant som du skulle vilja läsa en intervju med? Tipsa oss gärna.

Digitaliseringen av lantbruket är alltid on top of mind hos team Agfo. Och extra mycket den här veckan när riksdagsledamoten Magnus Oscarsson och Hushållningssällskapet bjöd in till Lantbrukets dag i riksdagen. ”Framtidens lantbruk är redan här” deklarerade forskaren Per Frankelius, och drog de stora penseldragen om jordbrukets utveckling från de första odlingarna på slättlandet mellan Eufrat och Tigris till dagens precisionsjordbruk. Satelliter, drönare, sensorer, AI, robotar (även om de inte ser ut som robotar), genteknik och blockkedjor – tekniktrenderna i lantbruket är många. Och sjukt spännande.

Och du, sätt en flagga i kalendern den 5 december klockan 09. Då går nästa Agfo Talk av stapeln. Temat är blockchain i livsmedelskedjan, osa här – det är gratis!

Lantbrukets dag

Lovisa Madås

Konsult AGFO

MejlaTwitterFölj på Twitter

AGFO tror på morgondagens livsmedelskedja. Det gör även våra sponsorer:

Relaterade artiklar

AGFO weekly

Skaffa Sveriges bästa nyhetsbrev om morgondagens mat – gratis!