Omvärld

Storsatsning på svensk växtförädling

Vecka 37:

MATEN

Storsatsning på svensk växtförädling

Regeringen har beslutat att ge ett stöd om totalt 90 miljoner kronor under tre år för uppbyggandet av ett nationellt kompetenscentrum för växtförädling. Lantmännen och LRF ger tummen upp. (ATL)

pengarna

Detaljhandelskartan ritas om

Trots viss avmattning ökade näthandeln med livsmedel i Sverige med 14 procent under andra kvartalet. Hela detaljhandelskartan är på väg att ritas om, enligt en ny rapport. (Land Lantbruk)

pengarna

Första crowdfundade matkedjan

Matvarukedjan Paradiset öppnar upp för sina kunder att bli delägare och hoppas få in minst 8 miljoner kronor via Funded by Me. (ATL)

pengarna

Future Ordering säkrar investering

Future Ordering vill förhindra att restauranger hamnar i en beroendesituation liknande den hotell upplever med booking.com och hotels.com. Nu säkrar bolaget 22 miljoner för fortsatt expansion. (Di Digital)

människorna

Arla i nytt samarbete 

Sajten Matspar.se låter användarna jämföra priser på matvaror hos olika handlare. Nu inleder Arla ett samarbete med sajten. (Fri Köpenskap)

tekniken

Restprodukter ska ge klimatsmart värme

Skånefrö och innovationsbolaget Ecoera har startat ett nytt projekt för att producera biokol och fjärrvärme med hjälp av restprodukter från jordbruket. (ATL)

maten

Svenska åkerbönor nu i salladsdisken

Food for Progress och deras ekologiska majsbollar med svensk åkerböna lanseras nu i 1500 salladsbarer över Europa.(Mynewsdesk)

tekniken

Producera biogas med hjälp av alger?

Projektet TransAlgae är ett samarbetesprojekt med syfte att hitta nya lösningar för förnybar energi och produkter från alger. (Mynewsdesk)

Lovisa Madås

Journalist och digital affärsutvecklare. Ansvarig AGFO.

MejlaTwitterFölj på Twitter

Relaterade artiklar

AGFO Weekly

Trendspaning och omvärldsbevakning – varje fredag, helt gratis!