Omvärld

Alger vinner stort

Vecka 37

MÄNNISKORNA

Alger vinner stort

Entreprenörstävlingen Rivstart har avgjorts. Över 4000 bidrag rasslade in. Marcus Nyberg på Health Algae, som utvecklat ett slutet och miljövänligt sätt att producera hälsosamma alger på, är en av tio vinnare av 250 000 kronor. Grattis! (ATL)

MÄNNISKORNA

Vertikalodlare kan vinna pris

Ytterligare en i raden av entreprenörstävlingar är Årets Innovationspris. Agtechbolaget V-Plant är, med sitt system med modulbyggda odlingsväggar för hemmabruk och företag, ett av sex nominerade företag. (Mynewsdesk)

TEKNIKEN

Första Crispr-måltiden har serverats

Med hjälp av genförändringstekniken Crispr kan arvmassan i celler ändras med stor precision. Nu har Sjömagasinet serverat Crispr-kål till en grupp internationella växtforskare. (Dagens Nyheter, betallänk)

PENGARNA

Simris Alg till Seoul

Simris Alg siktar på den asiatiska marknaden och har som första steg inlett ett samarbete med Sydkoreanska Infobell (Breakit)

TEKNIKEN

LED-ljus skapar nya möjligheter

En investering i tusen LED-lampor gör att Hällnäs handelsträdgård i Västerbotten kan driva upp plantor med jämn kvalitet under hela året. (ATL)

PENGARNA

Eko-omställare får högre stöd

I höstbudgeten höjer regeringen stödet för omställning till ekologisk odling. Regeringen har som mål att 30 procent av Sveriges jordbruksmark ska vara ekologiskt certifierad 2030 och 60 procent av den offentliga livsmedelskonsumtionen ska vara ekologisk samma år. (ATL)

PENGARNA

AgFunder AgriFood Tech Investing Report – MidYear 2017

Investeringar i agrifood tech startups uppgick till $4,4 miljarder (AgFunder News)

 

Lovisa Madås

Journalist och digital affärsutvecklare. Ansvarig AGFO.

MejlaTwitterFölj på Twitter

Relaterade artiklar

AGFO Weekly

Trendspaning och omvärldsbevakning – varje fredag, helt gratis!